Donatiro Istoric

Istoric

Istoric

S.C.DONATIRO S.R.L a fost infiintata in anul 2006 de catre Zdrinca Ionel Marius sub denumirea de ZDRINCA TRANS S.R.L ,avand obiect principal de activitate Transporturi rutiere de marfuri achizitionand la acea perioada un cap tractor si o semiremorca cu care se efectuau transporturi de cereale ,sfecla de zahar,sorturi de pietris in interiorul tarii.
In anul 2008 luna august actionar majoritar a devenit S.C. DONATI TRASPORTI S.R.L detinuta de fratii Donati ,cu sediul in Ravenna ,Italia cu o cota de 80 % iar Zdrinca Ionel Marius cu o cota de 20 % ,majorand capitalul social de la 200 ron la suma de 360.000 ron echivalentul a 100.000 euro , societate cu renume in Europa in domeniul transporturilor de produse chimice lichide ADR si non ADR (cisterne) avand un parc de circa 150 ansambluri de vehicule,cu schimbarea de actionari S.C. ZDRINCA TRANS SRL isi schimba numele in SC DONATIRO SRL ,Zdrinca Ionel Marius ramane administrator si in noua societate iar sediul societatii ramane acelasi.
Tot in acel an 2008 s-au achizitionat primele 5 cap tractoare care tracteaza cisternele societatii Donati Trasporti Italia, incepand astfel activitatea de transport sub indrumarea directa a firmei mame de produse lichide chimice in toata Europa.
In luna martie 2012 concesioneaza prima parcela de teren de la Primaria Oradea in Europarcbussines 1 situat pe calea Borsului in suprafata de 6.130 m2,dupa care in luna august participa la o noua licitatie intrucat se elibereaza un nou teren atasat de lotul nostru concesionat . In luna septembrie concesioneaza o alta parcela de 3.500 m2 insumand un total de 9.630 m2 de teren(cu un proiect de construire de birouri ,depozit ,hale si parcare).
Pentru anul 2014 isi propune construirea pe cele 2 terenuri concesionate de la Primaria Oradea a unei suprafete de 1020 m2 de hale cu diferite destinatii si o suprafata de 960 m2 (amprenta la sol) sa construim birouri ,o sala de mese ,dusuri pentru muncitori si soferi , sali de cursuri si reuniuni ,iar pe restul suprafetei de teren ramasa libera se va amenaja locuri de parcare pentru camioane.(circa 40)
In luna iunie a anului 2015 investitia propusa este finalizata, iar incepand cu luna august 2015 activitatea de zi cu zi a societatii s-a transferat in noua cladire, in aceeasi luna avand loc si inaugurarea noului sediu cu participarea tuturor colaboratorilor si al oficialitatilor locale.
In luna septembrie 2015 s-a semnat un contract de inchiriere pe o perioada de 10 ani cu SCANIA ROMANIA SA pe o suprafata totala de 4.008 mp reprezentad hala , birouri si parcarea .

Printre cei mai importanti clientii pentru care lucreaza DONATIRO in prezent prin casa de expeditii COMMISSIONARIA-parte din grupul DONATI, enumeram grupul BASF EUROPE, VINNAVIL ITALIA, ENI ITALIA,POLINT, PIRU, TOTAL FRANCE,MAPEI ITALIA, ALSO ITALIA, ARCHEMA ITALIA,EOC BELGIO,MUENZE VIENA,OLTCHIM ROMANIA etc.